Oala sub presiune - Gatit rapid si sanatos


Incercati gama de oale sub presiune, care va vor fi de folos in bucatarie pentru a gati rapid cele mai pretentioase preparate! . Oala sub presiune va ajuta atunci cand nu aveti suficient timp sa stati in bucatarie .Este deasemenea potrivita si pentru plita cu inductie. Avem stocuri disponibile cu diverse oale de brand, cum sunt oalele Hausberg si oalele Schmitter, recunoscute pentru durabilitatea si eficienta lor.


Oale de inox 


Aceste oale sub presiune sunt esentiale pentru persoanele care doresc sa gateasca mai sanatos. Gatitul sub presiune pastreaza nutrientii si aromele mancarii intr-o forma mai naturala, iar mancarea avand si mai multe beneficii. Disponibile cu diferite dimensiuni, inclusiv varianta populara de 5 litri, oalele sub presiune sunt benefice si pot fi folosite in sigurata, pentru o gama larga de retete, datorita supapei de eliberare a aburului!


Oale pentru plita cu inductie:


Pentru bucatariile mai noi, care au renuntat la traditionalul aragz, aceste oale cu baza lor magnetica sunt compatibile cu plitele cu inductie, distribuind caldura uniform.


Oala cu aburi:


Ideala pentru sportivi sau pentru persoanele care respecta o dieta sanatoasa, oala de gatit cu aburi pe aragaz este specifica pentru prepararea legumelor, pestelui sau altor alimente intr-un mod in care isi pastreaza cea mai mare parte din nutrienti.


Oala ceramica


Timpul de gatire este redus semnificativ, fiind ideala pentru preparate care in mod normal necesita mult timp pentru a fi gatite, cum ar fi carnea, leguminoasele sau orezul.
Metoda de gatire a alimentelor este folosirea aburului creat de lichidul din interiorul oalei, care este incalzit la o temperatura mai mare decat punctul de fierbere al apei, datorita presiunii create in interior.


Oala de fonta


Timpul de gatire este de obicei mai mare decat timpul la oala sub presiune, fiind excelenta pentru gatirea legumelor, a pestelui sau a altor alimente care isi pot pierde din nutrienti fiind gatite la temperaturi inalte.
Metoda de gatire a alimentelor fiind innabusita,fara a fi in contact direct cu apa sau lichidul de gatire, ceea ce ajuta la pastrarea gustului natural evitand pierderea de vitamine si minerale.


Oale ceramica


Durabilitatea oalelor ceramice Schmitter este impresionanta. Se potrivesc foarte bine in bucatarie cu seturile de oale si tigai Ertone. 
Oalele ceramice sunt necesare in bucatariile moderne datorita rezistentei si a intretineri usoare. Oalele din inox de diferite dimensiuni, inclusiv obisnuita oala de inox de 10 litri sunt perfecte pentru gatitul in cantitati mari. Totodata asigura distribuirea uniforma a caldurii si este compatibila cu toate tipurile de plite, avand baza capsulata in 5 straturi potrivita pentru inductie.


Oalele Schmitter sunt recunoscute pentru calitatea lor si performanta inegalabila, fiind alegerea potrivita pentru persoanele care cauta fiabilitatea si eficienta in procesul de gatire al preparatelor, cu diverse optiuni precum capac termorezistent si fund cu 3 straturi.
Oalele si Tigaile din seturile noastre sunt versatile datorita, pentru o gama larga de nevoi in bucataria ta. Se pot folosi la prepararea mancarurilor cu sosuri, a prajiturilor, fiind un sprijin in bucataria proprie.


Oalele de inox profesionale sunt destinate pentru obtinerea performantelor la utilizare. Oalele de inox profesionale includ manere rezistente la caldura, capace etanse si funduri groase pentru o distributie egala a caldurii si pastrarea gustului.
Oalele din aluminiu turnat sau forjat cu capac de sticla sunt usoare si se incalzesc rapid, fiindsunt ideale pentru preparatele care necesita reglari frecvente ale temperaturii in momentul de gatire a acestora.
In bucatarie, indiferent de nevoile tale, colectia noastra de oale sunt de calitate datorita materialelor, oferind si o durabilitate.


Oala Schmitter ceramica - Gatitul traditional redefinit


Stocurile noastre disponibile de oale, cu scopul de a-te sprijinii in procesul de gatire, cu o gama larga de oale din ceramica Schmitter, de diferite capacitati, mentinand distribuirea uniforma a caldurii, dar si oale de fonta, pentru mancaruri preparate printr-o gatire lenta.
Oalele de fonta emailata sunt pentru orice bucatarie moderna, un detaliu suplimentar. Acestea sunt ideale pentru prepararea retetelor de sarmale si ciorbe, pastrand gustul natural ale ingredientelor.
Pentru persoanele care apreciaza traditia, dar si care doresc sa experimenteze retete de gatit ale bunicilor, oala de tuci si oalele emailate din colectia noastra sunt o alegere ideala. Rezistente la temperaturi inalte, sunt potrivite pentru retelele de gatit, prin prajire sau gatit lent.


Cum alegem o oala sub presiune?


Pentru a alege cea mai buna oala sub presiune, depinde de necesitatile personale a fiecarui client care combina traditia cu tehnologia moderna. Modelele noastre sunt de calitate superioara, usor de curatat, cu functionalitati avansate, precum oala Hausberg un fund triplu stratificat asigura prepararea alimentelor intr-un timp de 3 ori mai scurt. Termenul de livrare cuprins intre 2-3 zile lucratoare.


Oala sub presiune sau Oala cu aburi?


Cand vine vorba de gatit, alegerea intre o oala sub presiune si o oala cu aburi depinde de mai multi factori, de la tipul de mancare pe care doresti sa-l prepari, pana la timpul pe care il ai la dispozitie. Iata o comparatie intre cele doua pentru a te ajuta sa faci alegerea potrivita:

Cumpara-istet.ro iti ofera solutii optime pentru ca experienta in bucatarie sa fie cat mai placuta si eficienta Descopera selectia noastra diversificata de oale pentru bucatarie, de la oale sub presiune ce economisesc timp, la oale de inox care combina performanta cu accesibilitatea, si pana la oale de ceramica pentru un gatit autentic. Alege oalele cu capac ermetic sau oalele sub presiune pentru a pastra aromele si nutrientii in timpul gatitului si exploreaza optiunile noastre ( sau daca nu gasesti ceva pe placul tau, intra in categoria de seturi pentru gatit si alege-ti preferata.


Cum folosim corect o oala sub presiune?


Supapa principala este realizata din inox si dotata cu o greutate specifica. Ea are rolul de a regla presiunea din interiorul oalei, intervenind doar cand este necesar. Este normal ca aceasta sa se activeze brusc, eliberand aburii atunci cand presiunea interna depaseste limita stabilita, pentru ca apoi sa se repozitioneze automat odata ce presiunea scade. Acest comportament nu indica o defectiune si, prin urmare, nu necesita reparatii sau inlocuiri.

Pentru a minimiza eliberarea excesiva de aburi si a asigura o functionare optima, este indicat sa urmati pasii de mai jos:

Odata ce interiorul oalei incepe sa se incalzeasca si se stabileste presiunea adecvata, indicata de prima activare a supapei, mutati oala pe cel mai mic arzator si ajustati flacara la un nivel scazut. Aceasta previne supraincalzirea si activarile bruste ale supapei.

Evitati supraincarcarea oalei. Umpleti-o doar pana la limita maxima indicata sau chiar mai putin, mai ales pentru alimentele care tind sa genereze spuma in timpul gatitului, pentru a preveni dispersarea necontrolata a continutului oalei.

Nu incercati sa deschideti capacul oalei in timp ce aceasta este sub presiune.

Pentru a raci rapid oala, puteti plasa aceasta sub un jet de apa rece.

Asigurati-va ca supapa este complet eliberata de presiune inainte de a incerca sa deschideti capacul, verificand absenta aburului.

Utilizati manusi de protectie pentru a evita orice arsuri sau accidentari la manipularea oalei fierbinti.

Pastrati oala intr-un loc uscat, cu capacul pozitionat invers in interiorul acesteia pentru a preveni deteriorarea prematura.

Respectand aceste indicatii, veti asigura o utilizare sigura si eficienta a oalei sub presiune, prelungindu-i durata de viata si maximizand performanta in gatit.


Concluzie


Daca iti doresti sa prepari retete rapide, mai ales cele care necesita mult timp de gatire, oala sub presiune este cea mai buna alegere.
Daca preferi sa gatesti legume aromate si sa pastrezi nutrientii alimentelor, atunci o oala cu aburi este solutia ideala.
Ambele tipuri de oale au locul lor in bucataria ta, in functie de retetele tale.


Daca ati ajuns la Cumpara-istet si sunteti in cautarea unei oale de gatit simpla pentru utilizarea zilnica sau sunteti in cautarea unei solutii sau a unei indrumari pentru preparate, cum ar fi sarmale sau o ciorbe din carne de vita, gama noastra de oale imbina tehnologia cu materialele de calitate, pentru a beneficia de un produs bun, pe o perioada lunga de timp in bucataria ta.
Atunci cand alegi intre o oala din ceramica si una din fonta emailata, este important sa iei in calcul atat caracteristicile specifice, cat si beneficiile pe care le ofera in contextul nevoilor si preferintelor tale.