Cum sa cureti eficient masina de spalat rufe cu otet si bicarbonat

  1. Curatare masina de spalat rufe cu otet si bicarbonat
  2. Frecventa recomandata pentru curatarea masinii de spalat

Curatare masina de spalat rufe cu otet si bicarbonat


Curatarea masinii de spalat rufe este o sarcina esentiala, care nu numai ca ajuta la mentinerea eficientei masinii de spalat, dar contribuie si la prelungirea duratei de viata a acesteia. Utilizarea otetului si bicarbonatului de sodiu este o metoda eficienta, ecologica si economica pentru a curata masina de spalat. In acest articol, vom explica cum puteti folosi aceste ingrediente simple si la indemana oricui, pentru a va curata masina de spalat.

De ce sa alegi otetul si bicarbonatul pentru curatarea masinii de spalat?

Otetul alb este cunoscut pentru proprietatile sale de dezinfectie si capacitatea de a dizolva depunerile de calcar, in timp ce bicarbonatul de sodiu absoarbe mirosurile neplacute si curata petele. Combinand aceste doua ingrediente, obtineti o solutie de curatare puternica si non-toxica.

Inainte de toate, verifica manualul de utilizare al masinii tale de spalat. Poti cauta pe acest site manualul masinii tale de spalat.

Pregatirea solutiei de curatare

Pentru a pregati solutia, veti avea nevoie de:

2 cani de otet alb
1/2 cana de bicarbonat de sodiu
Apa calda
Amestecati bicarbonatul de sodiu cu otetul intr-un recipient deschis pentru a evita formarea excesiva de spuma.

Instructiuni pas cu pas pentru curatarea cu otet si bicarbonat

Curatarea sertarului de detergent : Indepartati sertarul si curatati-l .Puteti sa folositi otet pentru a inlatura reziduurile de detergent sau balsam.
Adaugarea solutiei in tambur: Turnati amestecul de otet si bicarbonat direct in tamburul masinii de spalat.
Setarea programului potrivit: Selectati un ciclu de spalare la temperatura inalta si lasati masina sa ruleze fara haine in interior. Anumite modele de masini de spalat au programe speciale pentru curatare.
Anumite zone ale masinii de spalat , cum ar fi garniturile usii si filtrul de scame tind sa acumuleze mizerie si mucegai. si necesita o atentie speciala. Le puteti curata manual cu o o carpa imbibata in otet.

Frecventa recomandata pentru curatarea masinii de spalat

Este ideal sa curatati masina de spalat la fiecare trei luni pentru a va asigura ca aceasta functioneaza corect si pentru a preveni acumularea de reziduuri.

Beneficiile curatarii regulate a masinii de spalat

Curatarea regulata previne defectiunile si te ajuta sa economisesti energie . 

Ce sa eviti cand cureti masina de spalat cu otet si bicarbonat

Nu combinati otetul si bicarbonatul cu inalbitori chimici sau alte solutii de curatare fara sa va informati inainte, pentru a evita reactii chimice nedorite.

Sfaturi pentru intretinerea zilnica a masinii de spalat

Dupa fiecare spalare lasati usa masinii de spalat deschisa pentru a permite aerisirea si uscarea interiorului. Acest lucru previne formarea mucegaiului si acumularea de mirosuri.

Curatarea masinii de spalat rufe cu otet si bicarbonat este o metoda simpla, eficienta si sustenabila de a mentine eficienta si igiena aparatului dumneavoastra. Prin adoptarea acestei metode de curatare veti contribui la prelungirea duratei de viata a masinii de spalat si la crearea unui mediu mai sanatos in casa dumneavoastra.


Comentarii

A
Any
23 apr.
Este ok informația,eu mai fac câteodată doar cu oțet... mulțumesc!
O
Octavian Romulus
21 apr.
De ani de zile fac
A
Anita
20 apr.
Asta fac de mult timp, e supeerr