Cu ce se curata talpa fierului de calcat, de arsura?

  1. Curatarea fierului de calcat
    1. Care este momentul potrivit pentru curatare?
    2. Care este cea mai buna forma de curatare? De la interior la exterior!
    3. Cu ce se curata fierul de calcat pe exterior? Cu ce se curata fierul de calcat de arsura?
      1. Intretinere si Precautii 

Curatarea fierului de calcat


Cu ce se curata talpa fierului de calcat?


In cazul acumularii de calcar, procesul de detartrare devine esential pentru mentinerea eficientei si prevenirea problemelor precum scurgerile sau petele pe haine.
Afla in cele ce urmeaza cum poti asigura o ingrijire si o curatare completa , interna si externa a fierului tau de calcat. Vom testa inclusiv solutii eficiente precum indepartarea arsurii de pe talpa sau depunerile de calcar din interior sau exteriorul fierului de calcat.


Care este momentul potrivit pentru curatare?


Primul indiciu ca fierul tau de calcat necesita atentie este schimbarea modului sau de alunecare pe tesaturi. Daca observi ca fierul se opreste brusc sau elibereaza particule de calcar in loc de abur, este timpul pentru o sesiune de curatare.


Care este cea mai buna forma de curatare? De la interior la exterior!


Interiorul Fierului de Calcat: Pentru a elimina mirosurile neplacute si depunerile interne de calcar, foloseste un amestec de otet si apa. Toarna solutia in rezervor si activeaza functia de abur pana cand lichidul se consuma, repetand procesul cu apa curata pentru clatire.
Orificiile pentru Aburi:Poti curata manual orificiile cu ajutorul betisoarelor de urechi inmuiate in apa distilata pentru a elimina orice reziduuri ramase.


Cu ce se curata fierul de calcat pe exterior? Cu ce se curata fierul de calcat de arsura?


Combinatia de Otet si Bicarbonat de Sodiu: Amestecul acestor doua ingrediente descompune eficient grasimile si impuritatile, lasand talpa fierului stralucitoare.Amestecati otet alb cu bicarbonat de sodiu pentru a forma o pasta. Aplicati pasta pe zonele arse si lasati-o sa actioneze timp de cateva minute. Folositi o carpa moale pentru a curata pasta si murdaria apoi clatiti placa de fier cu o carpa umeda si curata.

Sarea de bucatarie: Sarea este abraziva si poate elimina petele. Incalziti fierul de calcat la temperatura medie si presarati o cantitate generoasa de sare pe o bucata de hartie sau o carpa curata, apoi treceti fierul fierbinte peste sarea presarata. Sarea va ajuta la indepartarea arsurii fara a zgaria placa de fier.
Ceara: Aplica ceara pe talpa fierului la o temperatura redusa si indeparteaz-o ulterior, impreuna cu mizeria, folosind o carpa umeda.
Pasta de dinti: Particulele abrazive din pasta pot curata eficient talpa fierului. Aplica pasta pe o laveta si freaca zonele afectate.
Lamaia si Bicarbonatul de Sodiu: Aceasta combinatie acida elimina rapid murdaria si reda stralucirea talpei fierului. Daca arsura nu este foarte severa, puteti folosi o felie de lamaie. Frecati placa fierbinte cu lamaie si lasati acidul citric sa actioneze cateva minute, apoi stergeti cu o carpa umeda.
Detergentul de vase: Aplicati un detergent de vase lichid pe o carpa moale sau un burete si curatati usor placa fierului. Clatiti bine cu o carpa umeda pentru a indeparta toate reziduurile de detergent.
Hartia de copt: Calcati o bucata de hartie de copt cu fierul fierbinte. Ceara va ajuta la indepartarea murdariei si la lustruirea placii de fier.
Este important sa va asigurati ca fierul de calcat este deconectat si racit inainte de a incerca sa-l curatati cu solutii lichide pentru a evita orice accident. Dupa fiecare metoda de curatare, este recomandat sa testati fierul pe o carpa veche sau pe un colt de material pentru a va asigura ca placa este complet curata si ca nu va transfera reziduuri pe haine.


Intretinere si Precautii 


Inainte de utilizare, sterge talpa fierului pentru a elimina particulele de praf.


Pastreaza si consulta de fiecare data manualul de utilizare care vine impreuna cu produsul, pentru a te asigura ca respecti recomandarile producatorului.
Evita folosirea apei de la robinet pentru ca poate fi plina de calcar iar acesta se va depune foarte rapid .Pentru a prelungi viata aparatului tau de calcat, poti folosi apa distilata.
Iti recomandam sa reglezi temperatura fierului de calcat conform instructiunilor de pe eticheta tesaturii.

Dupa utilizare, scoate fierul din priza si goleste rezervorul de apa! Fierul se va depozita intotdeauna vertical.


Comentarii